Wykonanie
Idealne! Rozpływają się w ustach! Uzależniają! Są perfekcyjne na prezent, wystarczy ładnie je zapakować.Są oryginalne i smakują o niebo lepiej niż kupne. Wspaniałymi dodatkami są:
śliwki namoczone w
alkoholu,
suszone morele,
migdały,
orzechy laskowe,
wiśnie kandyzowane lub kandyzowana skórka
pomarańczy.Odradzam robienie dużych ilości ;) Każda ich ilość zostanie zjedzonnna....Składniki:100g
czekolady mlecznej100g
czekolady gorzkiej100g
śmietanki 30%Dodatkowo:
kakao gorzkie do obtoczeniadodatki:
orzechy lub
migdały lub
suszone owoceNa bardzo małym ogniu podgrzać
śmietanę.Uważać by nie spalić lub zagotować
śmietany.Gdy będzie gorąca dodać posiekane
czekolady.Odstawić do lodówki do stężenia na 6-8 godzin.Po tym czasie odrywać małe kawałki masy, dodając do środka dodatki.Obtoczyć w
kakao w kształt kuli.Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.https://www.youtube.com/watch?v=IeqQuZRYn58