Wykonanie
            Dzisiaj mam dla Was najprostszy 
mus czekoladowy jaki tylko może być :) Bez 
jajek, bez wielkiego kombinowania. U mnie z 
białej czekolady, ale śmiało możecie zamienić ją na gorzką i mus też będzie smakował fantastycznie :)W połączeniu z 
owocami - bomba. Rozpłynęliśmy się podczas próbowania :)

Potrzebujemy:300 ml schłodzonej 
śmietany kremówki 36%100 g 
białej czekolady (lub gorzkiej)około 10-15 mrożonych 
truskawek1/2 łyżki 
cukrudodatkowo: 
owoce, posypka z serduszkami
Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli 
wodnej lub w mikrofali.Schładzamy żeby nie była gorąca.Mocno schłodzoną 
śmietanę kremówkę ubijamy mikserem aż będzie puszysta (uwaga! 
Śmietany nie można za długo ubijać. Bądź czujny :) ).Na koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną 
czekoladę. Chwilę miksujemy.Przekładamy do miseczek, schładzamy minimum 30 minut w lodówce.
Truskawki posypujemy 
cukrem, rozmrażamy. Rozmrożone miksujemy blenderem. 
Mus czekoladowy polewamy sosem 
truskawkowym, na wierzch układamy 
owoce i posypkę.Gotowe. Smacznego! :)
