Wykonanie
Nie nazwałabym tego spektakularnym przepisem, to raczej moja wariacja na temat brokułowej, ale jest w tej zupie coś fajnego. Chrupiące pestki, słona
feta i moja ukochana
kiełbasa fuet. Ciężko mi podać proporcje. Dlaczego? Bo wyobrażam sobie, że można wrzucić wszystkiego naprawdę mnóstwo. Można też nie ulegać pokusie i dodać rozsądne ilość. Ja przesadzam z
fuetem- zawsze. Dodaję go bez opamiętania.. Ale tak właśnie według mnie jest najlepiej. Tak więc tym razem darujcie sobie proporcje. Nie trzymajcie się ich
kurczowo. To nie jest tego typu przepis.

Składniki:1 l
bulionu1
brokułfetakiełbasa fuetgarść pestek dyni
sólpieprzWykonanie:
Brokuł podziel na małe różyczki. Możesz ugotować je na parze i wrzucić do
bulionu (tak zrobiłam) lub ugotować w
bulionie. Gdy
brokuł zmięknie zmiksuj zupę, przypraw
solą (ostrożnie-
feta jest słona) i
pieprzem. Pokrój
fuet w plastry, a
fetę w kostkę.
Pestki z dyni możesz uprażyć na suchej patelni przez chwilę. Do zupy dodaj
fuet,
fetę i posyp pestkami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.Smacznego!