Wykonanie
Ostatnio usłyszałam, że ludzie nie gotują bo zajmuje to dużo czasu. Zawsze takie podejście mnie zadziwia. Rozumiem że ktoś nie potrafi, nie lubi lub po prostu nie chce. Ale że nie gotuje bo musi stać przy garach godzinami? Zrobienie tego obiadu zajęło mi jakieś 15 minut. To mniej niż oczekiwanie na pizzę w
porze obiadowej. No i wiem co zjadłam:) Nie spędziłam zbyt wiele czasu w kuchni bo właściwie wszystko gotowało się samo. Jeśli masz wcześniej ugotowane
brokuły to czekasz tylko na
makaron. To naprawdę nie jest aż tak czasochłonne..

Składniki:100 g
brokułówok 100 g
makaronu penne na osobę100 g
sera fetasólpieprz2 łyżeczki
ziół prowansalskichWykonanie:
Brokuły podziel na różyczki i przekrój je jeszcze na pół. Ugotuj w osolonej wodzie. Wstaw także
wodę na
makaron i ugotuj go al dente. Gdy
makaron i
brokuły się ugotują odcedź je (zostaw ok pół szklanki
wody z
makaronu).
Makaron wrzuć znowu do garnka w którym się gotował. Pokrusz
fetę i dodaj
przyprawy. Wymieszaj. Jeśli
makaron będzie zbyt suchy dodaj odrobinę
wody z gotowania. Przełóż
makaron na talerze a na nim poukładaj
brokuły.Smacznego!