Wykonanie
Kolejny dzień z cyklu tych bardzo leniwych. Dziś w planach zakupy, filmy i książki. Nicnierobienie bardziej męczy niż aktywny dzień;p Przynajmniej zrywam z nuda i urozmaicam śniadania.

Pomysł na placki chodził za mna już od jakiegoś czasu. Obawiałam sie trochę jak będą smakować, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Są idealne: delikatne, gładkie i lekko słone dzięki fecie. A
zioła prowansalskie sprawiają, że pachną tak cudownie.120g
ciecierzycy z puszki30g
fetybiałko jajkazioła prowansalskiesólpieprz
W idealnym świecie należało by zacząć od zmiksowania na gładką masę
ciecierzycy i
fety. Mi niestety o tej
porze nie chciało sie włączać blendera, także posłużyłam się tłuczkiem do
ziemniaków - nadal się znakomicie ;) Do masy dodajemy
białko,
przyprawy i wyrabiamy. Smazymy na teflonie ok. 7 min. Jemy z ulubionymi dodatkami. U mnie to
pomidorem podpieczony w piekarniku ;)