ßßß
JAJKA SADZONE1. Produkty:5 jajek (około 300g) - 33 g białka, 25 g tłuszczów, 2 g węglowodanów, 363 kcalsólpieprz2. Czas przygotowania:5 minut3. Sposób przyrządzeniaRozgrzać patelnię, dodać masło i trochę oleju. Kiedy temperatura jest bardzo wysoka, rozbić jajka o krawędź patelni i wylać zawartość skorupki na jej powierzchnię. Kiedy jajko się podsmaży obrócić na drugą stronę. Posolić, popieprzyć.4. Ocena smaku9/105. WaloryMnóstwo pełnowartościowego białka, dobre tłuszcze.6. Uwagibrak.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:bialko: 33 gwęglowodany:2 gtłuszcze: 25 gkcal: 363 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal