Wykonanie
JAJKA SADZONE1. Produkty:5
jajek (około 300g) - 33 g
białka, 25 g tłuszczów, 2 g węglowodanów, 363 kcal
sólpieprz2. Czas przygotowania:5 minut3. Sposób przyrządzeniaRozgrzać patelnię, dodać
masło i trochę
oleju. Kiedy temperatura jest bardzo wysoka, rozbić
jajka o krawędź patelni i wylać zawartość skorupki na jej powierzchnię. Kiedy
jajko się podsmaży obrócić na drugą stronę. Posolić, popieprzyć.4. Ocena smaku9/105. WaloryMnóstwo pełnowartościowego
białka, dobre tłuszcze.6. Uwagibrak.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 33 gwęglowodany:2 gtłuszcze: 25 gkcal: 363 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal