ßßß
Składniki:4 białka2 jajkaok 150 g mrożonego szpinaku1/4 opakowania fety2 - 3 ząbki czosnkusól, pieprzWykonanie:Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Całe jajka zmiksować z 1 ząbkiem czosnku. Dodać do białek i wymieszać. Przelać masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ok 20 x 10 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut.Szpinak rozmrozić na patelni i odparować. Dodać przeciśnięty czosnek i doprawić do smaku. Upieczony omlet wyjąć z piekarnika. Na wierzchu rozsmarować szpinak, a na niego wkruszyć fetę. Ponownie wstawić do piekarnika, tym razem rozgrzanego do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut. Podawać na ciepło lub zimno.