Wykonanie
Owsianki na zimno to moje ulubione śniadania i przygotowuję je w wielu różnych wariantach.Dziś wersja z
jagodami i
sokiem pomarańczowym. Jejuniu, jakie to smaczne :)Pyszne śniadanko, które przygotowujemy wieczorem dnia poprzedniego - rano jest gotowe do jedzenia. W sam raz dla zabieganych. Taki posiłek długo pozostawia uczucie sytości.Składniki:3 łyżki
płatków owsianych Górskich100 g chudego
białego sera2 łyżki pestek dyni1 łyzka posiekanych
orzechów włoskichpół szklanki
soku pomarańczowego, najlepiej samodzielnie wyciśniętego lub niepasteryzowanego2 łyżki
jagód mrożonych (nie rozmrażamy ich wcześniej)Przygotowanie:W pucharku lub słoiczku układamy składniki wedle następującej kolejności:
płatki -
dynia - pokruszony
ser - posiekane
orzechy -
jagody.Wlewamy sok. Naczynie przykrywamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.Smacznego!

