Wykonanie
Nie wiem czy Wam również, ale mi zupa owocowa kojarzy się z przedszkolem. Wspominam ją bardzo dobrze, na prawdę była smaczna, słodkawa, z
makaronem. Ja byłam dzieckiem, które chyba nie specjalnie wybrzydzało, lubiłam jeść i dalej lubię. Na szczęście ze swoimi dziećmi również nie mam problemu jeżeli chodzi o jedzenie, zjedzą wszystko, co tylko przygotuję, co jest w domu. Smak zupy owocowej kojarzy mi się z
wiśniami, ja dzisiaj stworzyłam trochę wariację na temat takiej zupy. Wszędzie jest różowo,
rabarbarowo, świat jest pełen kolorów, a
rabarbar można kupić na każdym straganie, dlaczego więc go nie wykorzystać. Jest zdrowy, pyszny, kwaskowaty, ale w połączeniu z
wiśniami, idealny. Dlatego dzisiejsza moja propozycja to zupa owocowa z
rabarbarem.

Składniki:– 2 duże łodygi
rabarbaru;– słoik
wiśni;– 2 szklanki
wody;– 2 łyżki
cukru;– 16 g
cukru waniliowego– 1 łyżka
mąki ziemniaczanejWykonanie:
Rabarbar umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na 0,5 cm kawałki, wrzucić do garnka, zalać
wodą. Gotować, aż będzie miękki i zacznie się rozpadać. Dodać do garnka
cukry oraz
wiśnie z zalewą. Gotować 10 minut.
Mąkę rozpuścić w niedużej ilości zimnej
wody, wlać powoli do mocno gotującej się zupy, żeby lekko zgęstniała.Podawać na ciepło lub zimno z
makaronem i
śmietaną[cookd]Smacznego


Inspiracja: tutaj