ßßß
Cookit - przepis na PASTA PIECZARKOWO-ORZECHOWA NA KANAPKI
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PASTA PIECZARKOWO-ORZECHOWA NA KANAPKI
Składniki
Cytryna
Natka pietruszki
Ocet balsamiczny
Oliwa z oliwek
Pieczarki
Pieprz
Sól
Orzech włoski
Kiełki
Wykonanie
Wczoraj prezentowałam
pieczarkową
przystawkę dla mięsożerców – klopsiki nadziewane
pieczarkami
marynowanymi, dzisiaj coś dla wegetarian. Inspiracją był przepis z Wege Kuchni dodany do poprzedniej edycji akcji
Pieczarkowy
Tydzień.
Składniki na mnóstwo kanapek:200 g
orzechów włoskich
750 g
pieczarek
pęczek
natki pietruszki
1 łyżka
octu balsamicznego
sok z 1/2
cytryny
2 łyżki
oliwy z oliwek
sól
,
pieprz
kiełki
do podania1.
Pieczarki
umyć i gotować 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, osączyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ja zrobiłam to w blenderze.2.
Orzechy
rozdrobnić w blenderze (nie na pył), można posiekać.
Natkę pietruszki
drobno posiekać.3. Połączyć
grzyby
z
orzechami
,
natką
,
sokiem z cytryny
,
oliwą
oraz
solą
i
pieprzem
.4. Przed podaniem chłodzić przynajmniej 30 minut w lodówce, aby smaki się połączyły.5. Podawać z
pieczywem
ozdobione
kiełkami
.Jutro ostatni dzień akcji
Pieczarkowy
Tydzień 2015. Liczę na Was 😉
Źródło:
http://mopswkuchni.net/2015/04/23/pasta-pieczarkowo-orzechowa-na-kanapki
Przepisy powiązane
Łosoś w orzechach włoskich
Sałatka pieczarkowa z sosem tatarskim
pesto z prażonego słonecznika i natki pietruszki
SALSA Z PIETRUSZKI – CZOSNKOWO CYTRYNOWA
Pieczony dorsz z pietruszką
Składniki powiązane (0)