ßßß
Przygotowanie:Ciasto: Mąkę posiekać z masłem.Dodać śmietanę , wyrobić gładkie ciasto.Zawinąć w folię spożywczą , odstawić na 1 h. do lodówki.Ciasto rozwałkować na 1 cm duży placek wałkując go tylko w jedną stronę.Złożyć ciasto na pół i ponownie rozwałkować w ten sam sposób.Czynność powtórzyć 3-krotnie.Wyciąć dwa prostokąty wielkości blaszki , piec blaty 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.Krem budyniowy: W rondlu rozpuścić masło , dodać mąki , smażyć energicznie mieszając do powstania gładkiej masy.Wsypać cukier, cukier z wanilią , wlać mleko oraz wbić jajka cały czas mieszając ( można użyć miksera)Jeden z blatów umieścić w blaszce , wyłożyć masę budyniową , przykryć kolejnym blatem lekko dociskając.Cisto schłodzić w lodówce do zastygnięcia masy budyniowej.Oprószyć cukrem pudrem.


Smacznego