Pizza z ziemniaków to niesamowicie sycące danie, z podanych proporcji wychodzi tortownica o średnicy 23 cm, ale już jeden kawałek może nas bardzo nasycić. Oczywiście to co damy na wierzch pizzy jest tylko zależne od tego co nam się zamarzy. Ja swoją zrobiłam z tradycyjnym farszem pieczarkowym.Składniki:ciasto60 dag ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę2 jajkapół szklanki mąkiszczypta gałki muszkatołowejpieprzsólfarszpieczarkicebulałyżka masłasólpieprzzioła prowansalskieser żółtykoncentrat pomidorowyWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie wyłożyć nim równo dno tortownicy. Ciasto podpiec około 30 minut w piekarniku w 180 stopniach.Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i razem ze sobą udusić na maśle dodając na koniec zioła, sól i pieprz.Na podpieczone ciasto rozsmarować cienką warstwę przecieru pomidorowego, wyłożyć odsączone pieczarki z cebulą. Całość posypać startym na tarce żółtym serem i zapiec tak aby wszystko było gorąceZapraszam do oglądania gazetek promocyjnych Lidl i Biedronka :