Wykonanie

Jest to mój pierwszy Wegański "wypiek". Jestem z niego bardzo dumna, ponieważ smakował wszystkim którzy mogli go spróbować. Zachęcam Was do wypróbowania Wegańskich wypieków, smakują równie wyśmienicie, zawierają mało
cukru, nie ma w nich żadnych produktów odzwierzęcych a smakują równie wybornie! Wraz z
marka Delecta, zapraszamy Was na Wegańskie jaglane serniczki <3Kocham piec i gotować, a to wszystko dzięki mojej Babci! Pomysł na przygotowanie, Wegańskich serniczków powstał totalnie spontanicznie. Okazało się że smakują wyśmienicie! Zostały przetestowane przez sama Babcie i jakże byłam szczęśliwa gdy okazało się ze przypadły jej do gustu. Nadziwić się nie mogła ze są bez
sera,
cukru i
żelatyny. Da się? DA SIĘ! :)BABCIA APPROVED!Składniki:paczka
herbatników100 g
kaszy jaglanej80 ml
syropu klonowegosok z jednej
cytrynypól szklanki namoczonych
orzechów nerkowcapól opakowania mrożonych
truskawekprzyprawa do sernika Delectakuleczki zbożowe decorada Delecta
Kasz ę jaglan ą gotujemy według przepisu na opakowaniu.Gdy już jest gotowa dodajemy 2 łyżki
kaszy do
nerkowców i blendujemy je razem.Następnie dodajemy całą resztę
kaszy,
syrop klonowy , odrobinkę
przyprawy do sernika Delecta i
sok z cytryny i jeszcze raz dokładnie blendujemy na idealnie gładką masę.W międzyczasie
truskawki gotujemy i blendujemy na gładki sos.Jeśli są mocno kwaśne możemy dolać odrobinę
syropu klonowego.
Herbatniki kruszymy i układamy na samym dole, na to wykładamy nasza "serowa masę".Następnie wkładamy ją do lodówki aby trochę stężała.Na samym końcu dodajemy
truskawkowy sosik.Creme de la creme pozostaje ozdobienie naszych serniczków kuleczkami zbożowymi Delecta.Nasze serniczki są już gotowe!Smacznego! :)














Śledź Nas na: