ßßß Cookit - przepis na DOMOWY CHRZAN

DOMOWY CHRZAN

nazwa

Wykonanie

Chrzan to pozycja obowiązkowa na Wielkanocnym stole. Jest idealnym dodatkiem do jajek, czy żurku. Przyrządzając domowy chrzan można nieźle się popłakać, ale takie oczyszczenie czasem jest wskazane :)
Składniki:
2 korzenie chrzanu
sok z jednej cytryny
3 łyżki letniej przegotowanej wody
cukier
sól
Przygotowanie
Korzenie chrzanu obierz najlepiej obieraczką do warzyw i wrzuć do zimnej wody na około 30 minut.
Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Skrop cytryną, dodaj do smaku cukier, sól oraz wodę w takiej ilości jaką chcesz uzyskać konsystencję.
Doprawiony chrzan przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce.
Aby był bardziej łagodny wystarczy dodać gęstą śmietanę.
Źródło:http://kukingo.blogspot.com/2016/03/domowy-chrzan.html