Wykonanie
Lubię połączenie
mięsa z
owocami. Robiłem już kilka takich propozycji dla Was, zarówno ze świeżymi czy
suszonymi owocami. Dziś przedstawiam Wam mój pomysł na
schab na parze w
ziołowych przyprawach z
pomarańczami. Kolejny szybki obiad, dla mających mało czasu. Dużym plusem parowaru jest to, że nie trzeba przy nim stać, nic się nie przypali, jak
schabowe na patelni, kiedy byśmy je na dwadzieścia minut zostawili same sobie :)

Składniki :2 plastry
schabu1
pomarańcza1 łyżka
oliwy extra vergine1 ząbek
czosnkuPrzyprawy :
majeranektymianekcząber
pieprz czarny
Plastry
schabu polewamy
oliwą, przyprawiamy
pieprzem czarnym,
majerankiem,
tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem
czosnku. Odstawiamy je na 30 minut.
Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki.
Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej. Zalewamy pojemnik na
wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut.Kawałki
pomarańczy wrzucamy albo na folię, albo do pojemnika do gotowania
ryżu na 10 minut przed końcem parowania
mięsa.

Czekam na Wasze komentarze i uwagi, z chęcią się również dowiem czy Wam smakowało jak skorzystacie z przepisu :)Pozdrawiam i smacznegoAdam