ßßß
Składniki :2 plastry schabu1 pomarańcza1 łyżka oliwy extra vergine1 ząbek czosnkuPrzyprawy :majeranektymianekcząberpieprz czarny
Plastry schabu polewamy oliwą, przyprawiamy pieprzem czarnym, majerankiem, tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy je na 30 minut.Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki.
Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut.Kawałki pomarańczy wrzucamy albo na folię, albo do pojemnika do gotowania ryżu na 10 minut przed końcem parowania mięsa.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi, z chęcią się również dowiem czy Wam smakowało jak skorzystacie z przepisu :)Pozdrawiam i smacznegoAdam