ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane tuńczykiem
Składniki
Chili
Jajko
Majonez
Pieprz czarny
Pomidor
Rzeżucha
Sól
Tuńczyk w sosie własnym
Ryba
Wykonanie
Wyrazisty
tuńczyk
świetnie komponuje się z delikatnym smakiem
jajek
i lekko pikantnej
rzeżuchy
. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym
stole
ale też jako lekka przystawka.
Składniki:6
jajek
puszka
tuńczyka w sosie własnym
(200g odsączonej
ryby
)2 łyżeczki pesto
pomidorowego
2 łyżki
majonezu
sól
,
czarny pieprz
opcjonalnie
papryczka chilii
rzeżucha
Sposób przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem
soli
lub
octu
.Studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Z
jajek
wyciągamy
żółtka
.
Tuńczyka
odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem razem z
żółtkami
jajek
. Dodajemy
pomidorowe
pesto,
majonez
i opcjonalnie
papryczkę chilli
. Doprawiamy do smaku
solą
i świeżo mielonym
czarnym pieprzem
. Dokładnie łączymy składniki.
Jajka
układamy na talerzu i w miejsca po żółtkach nakładamy łyżeczkę farszu. Całość posypujemy
rzeżuchą
.
Źródło:
http://pyrynagaz.blogspot.com/2016/03/jajka-faszerowane-tunczykiem.html
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Składniki powiązane (0)