ßßß
Cookit - przepis na Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami
Składniki
Bagietka
Jajko
Sól
Pieprz czarny
Majonez
Pomidor
Rzeżucha
Szczypiorek
Wykonanie
Składniki2 porcje
bagietka
2
jajka
ugotowane na twardo
sól
i świeżo zmielony
czarny pieprz
2 łyżki
majonezu
12 połówek zapiekanych
pomidorków
opcjonalnie:
rzeżucha
, posiekany
szczypiorek
Przygotowanie
Jajka
pokroić w kosteczkę, przyprawić
solą
i
pieprzem
, ostudzić i wymieszać z
majonezem
.Kromki
bagietki
lekko opiec w tosterze i przestudzić (można je też posmarować
masłem
).
Pastę jajeczną
ułożyć na grzankach, dodać połówki zapiekanych
pomidorków
. Można posypać
rzeżuchą
lub
szczypiorkiem
.WskazówkiW wersji light można użyć
jogurtu greckiego
zamiast
majonezu
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/pasta-jajeczna-z-zapiekanymi-pomidorkami
Przepisy powiązane
Bagietka z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i makiem
Sałatka kalafiorowa warstwowa
Pasta z łososia
Pasta z twarogu i jajek + film
Szybkie jajka z majonezem
Składniki powiązane (0)