ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami

Pasta jajeczna z zapiekanymi pomidorkami

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 porcje
bagietka
2 jajka ugotowane na twardo
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
2 łyżki majonezu
12 połówek zapiekanych pomidorków
opcjonalnie: rzeżucha, posiekany szczypiorek
Przygotowanie
Jajka pokroić w kosteczkę, przyprawić solą i pieprzem, ostudzić i wymieszać z majonezem.
Kromki bagietki lekko opiec w tosterze i przestudzić (można je też posmarować masłem).
Pastę jajeczną ułożyć na grzankach, dodać połówki zapiekanych pomidorków. Można posypać rzeżuchą lub szczypiorkiem.
Wskazówki
W wersji light można użyć jogurtu greckiego zamiast majonezu.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/przepis/pasta-jajeczna-z-zapiekanymi-pomidorkami