ßßß
Kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem z dodatkiem bakłażana od Proeco . Bardzo lubię te ich słoiczki z pysznościami, które bardzo fajnie uzupełniają różne dania, wzbogacają smak i aromat. Ten bakłażan jest pyszny, lekko pikantny i pasuje do wielu dań, można także go smarować po prostu na kanapki. A te jajka wyszły super, będę takie powtarzać. Produkty tej firmy możecie znaleść w wielu sklepach.Zapraszam :-)Składniki:- 6 jajek- 1-2 łyżki majonezu- 4 łyżeczki kawioru z bakłażana- sól, pieprzWykonanie:Jajka gotujemy na pół twardo. Zalewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Kroimy na połówki i delikatnie wyciągamy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez oraz kawior z bakłażana, szczyptę soli i pieprzu, rozdrabniamy widelcem. Masą wypełniamy połówki jajek - białek. Możemy jeszcze udekorować kleksem majonezu, porem lub papryką czy szczypiorkiem.
