Wykonanie
W dzień, w którym królują pączki warto na obiad zjeść coś lżejszego, dlatego wybrałam
polędwiczki wieprzowe. Marynatę wymyśliłam sama z zawartości lodówki i muszę przyznać, że wyszła na prawdę bardzo dobra. A do tego
kasza kuskus i mix
sałat. Idealna równowaga do pączków ;)

Składniki:ok. 0,5kg
polędwicy wieprzowej
koncentrat pomidorowy (1łyżeczka)czerwona pasta
curry (1 łyżeczka)
musztarda (1łyżeczka)
oliwa z oliwek (2 łyżki)
woda (1 łyżka)
sól,
pieprzPolędwicę oczyszczamy, kroimy na plasterki o grubości 1cm i kładziemy do miski.Do szklanki dodajemy koncentrat, pastę
curry,
musztardę,
przyprawy,
wodę oraz
oliwę oliwek. Dokładnie mieszamy i gotową marynatą polewamy
mięso. Odkładamy na 20-25minut.Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i przekładamy
mięso. Smażymy 4 minuty z każdej strony.(Gdy do marynaty dodaję tłuszcz, nie używam już go do smażenia)Podajemy z
ziemniakami lub
kaszą kuskus i ulubioną surówką.