Wykonanie

Uwielbiam
pasty jajeczne, lecz niestety bycie na diecie takie przyjemności wyklucza... Jak do tej
pory myślałam ;) Gdy w Biedronce pojawił się bezlaktozowy
serek wiejski postanowiłam zrobić mały eksperyment i było warto :) Pastę robi się w mgnieniu oka, jeśli nie liczyć gotowania
jajek, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić ją dzień wcześniej. Z podanych składników przygotujemy śniadanko dla dwóch osób.Składniki:- 1 opakowanie
serka wiejskiego- 3
jajka- duża garść posiekanego
szczypiorku-
sól,
pieprz- opcjonalnie: szczypta
czosnku granulowanego

Na początku gotujemy nasze
jajka na twardo i studzimy. Następnie łączymy z
serkiem i tu opcje są dwie - jeśli wolicie pastę kremową z pomocą przyjdzie nam blender, w którym idealnie zmielimy wszystko na gładką masę, jeśli zaś lubicie w swojej paście
mieć kawałki
jajka wystarczy rozdrobnić je widelcem, u mnie zdecydowanie wygrywa właśnie ta opcja :) Teraz wystarczy już tylko przyprawić naszą pastę
solą i
pieprzem, dodać
szczypiorek i opcjonalnie
czosnek, jeśli lubicie :) Podajemy ze świeżym
pieczywem.Smacznego!