Wykonanie
Z ochotą wykorzystuję
wędzoną rybę w sałatkach, bo nadaje im ona wyrazistości i charakteru. Wystarczy połączyć ją z delikatniejszymi w smaku warzywami i doprawić do smaku, by powstało pyszne jedzonko. Takie sałatki często przygotowuję wieczorem, zajmuje to kilka chwil, a mamy następnego dnia świetne śniadanie.


Składniki :1 duża puszka
fasolki flażoletki1 mała puszka
kukurydzypół niewielkiej
wędzonej makreli2 łyżki posiekanego
szczypiorku1
cebula szalotka2 łyżki
majonezusól,
pieprzPrzygotowanie :W misce mieszam dokładnie odcedzone
fasolę i
kukurydzę. Bardzo dokładnie obieram
makrelę z ości, przekładam do warzyw, dodaję drobno posiekany
szczypiorek i
cebulkę. wszystko mieszam z
majonezem, a na końcu doprawiam
solą i
pieprzem.