ßßß
Wiosna coraz bliżej, więc dziś zapraszam na lekką sałatkę przygotowaną na bazie kaszki pszenicznej kuskus. Możemy ją zjeść jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do dania mięsnego. To już ostatni moment, że zjeść soczystego granata, za chwilkę kończy się na niego sezon.
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:1 szklanka ugotowanego kuskusu1 opakowanie małych kulek mozzarelliziarenka z 1/2 grantataliście sałaty lodowejsok z 1/2 cytrynysólpieprzoliwa z oliwek EVparę listków bazylii
Wykonanie:Listki sałaty kroimy w paski, wkładamy do miski, dodajemy kuskus, pokrojone na pół kulki mozzarelli, ziarenka granatu. Wszystko mieszamy, a następnie dodajemy sok z cytryny, oliwę i przyprawy, mieszamy dokładnie i posypujemy listkami bazylii.