Wykonanie
Pin It
Wiosna coraz bliżej, więc dziś zapraszam na lekką
sałatkę przygotowaną na bazie
kaszki pszenicznej
kuskus. Możemy ją zjeść jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do dania
mięsnego. To już ostatni moment, że zjeść soczystego
granata, za chwilkę kończy się na niego sezon.
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:1 szklanka ugotowanego
kuskusu1 opakowanie małych kulek
mozzarelliziarenka z 1/2
grantataliście
sałaty lodowejsok z 1/2
cytrynysólpieprzoliwa z oliwek EVparę listków
bazyliiWykonanie:Listki
sałaty kroimy w paski, wkładamy do miski, dodajemy
kuskus, pokrojone na pół kulki
mozzarelli, ziarenka
granatu. Wszystko mieszamy, a następnie dodajemy
sok z cytryny,
oliwę i
przyprawy, mieszamy dokładnie i posypujemy listkami
bazylii.