ßßß


Składniki:200 g mąki pszennej100 masła200 ml wody4 jajka50 g drobnego cukru1 łyżeczka cukru waniliowegoduża szczypta cynamonuolej do smażeniaWykonanie:W garnku zagotuj wodę z masłem i cukrem. Poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wtedy dosyp mąkę, cynamon, cukier waniliowy i wszystko dokładnie wymieszaj.Gdy ciasto nieco przestygnie, wbijaj do niego pojedynczo jajka, całość wymieszaj na gładką masę. Przełóż ją do rękawa cukierniczego z końcówką „gwiazdka”.W garnku rozgrzej olej, ze szprycy wyciskaj okręgi na papier do pieczenia. Wkładaj papierki pączkiem do dołu, po chwili wyciągnij papierki. Smaż na złoty kolor ok. 3-4 minut.Odsącz nadmiar tłuszczu, kładąc churros na papierowym ręczniku.Hiszpańskie pączki churros podawaj posypane cukrem pudrem.Smacznego!