Wykonanie


Lekka
sałatka składająca się z samych warzyw i komosy, zainspirowana tym przepisem. Do zrobienia w kilka minut jeśli mamy ugotowaną np. z wcześniejszego dnia komosę
ryżową. Kto jest odważny i lubi nietypowe połączenia, może dodać dwie pokrojone
pomarańcze.Składniki (4 porcje):1 szklanka komosy ryżowej białej1,5 szklanki
wodyszczypta
soli1 łyżeczka
oleju kokosowego1
czerwona papryka1/2 puszki (o wadze 340 g)
kukurydzy bez dodatku
cukru, odsączonej i przepłukanej1 puszka (400 g)
czerwonej fasoli, odsączonej i przepłukanej1/2
czerwonej cebuli, posiekanejgarść
jarmużu, drobno posiekanego
sól,
pieprzopcjonalnie - 2
pomarańcze, pokrojone w kostkę1. Komosę przepłucz na gęstym sitku, następnie zalej
wodą i ugotuj do miękkości z
olejem i
solą (15-20 minut). Dolej trochę więcej
wody w razie potrzeby.2. Kiedy wystygnie, przełóż do miski i wymieszaj z resztą składników. Dopraw
solą i
pieprzem.

Energia(1 porcja)
BiałkoTłuszczWęglowodanyBłonnik306 kcal14 g5 g54 g11 g
