Wykonanie
Dziś wariacja na temat sałatki z
tuńczykiem. Wersja kryzysowa, bo zrobiona z tego co akurat było w lodówce. Doświadczenie pokazuje jednak, iż takie wersje są najsmaczniejsze :) W przepisie użyłam
makaronu bezglutenowego, ale jeśli chcecie możecie użyć normalnego
makaronu o dowolnym kształcie. Ja swoją
sałatkę zapakowałam do lunchboxa i zabrałam na uczelnię, ale różnie dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezę, czy po ż ywną kolację :)

puszka
tuńczyka w sosie własnym100g
makaronu bezglutenowegośredni
brokułpuszka
kukurydzy30g
suszonej żurawiny3 łyżki
majonezusól,
pieprzMakaronu ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia.
Brokuł podziel na małe różyczki, ugotuj tak, aby był nie za miękki.
Kukurydzę przełóż na sitko, przelej
wodą i pozostaw do ostygnięcia.
Tuńczyka odcedź z zalewy. Wszystkie składniki przełóż do miski, wymieszaj. Dopraw
solą i
pieprzem. Podawaj z ulubionym
pieczywem lub jako samodzielny posiłek.Smacznego :)
