Wykonanie
Gdzie najczęściej robicie zakupy? W dyskontach, hipermarkecie, czy na lokalnych targach i w małych sklepikach? Odkąd zaczęłam zdrowiej się odżywiać i zwracać uwagę na to co ląduje w mojej lodówce, przyznam, że mam ogromny problem z zakupami. Bardzo ciężko znaleźć wartościowe produkty wśród konwencjonalnej żywności, która często napakowan a jest różnymi chemikaliami. Szukając zdrow ej żywności często tracimy mnóstwo czasu. Z rozwiązaniem przychodzi nam współczesna technologia, a dokładniej sklepy internetowe :) Kiedyś także należałam do tych osób, które musiały zobaczyć produkt zanim go kupiły, dziś jednak wybieram rozwiązania bardziej wygodne i szybkie :) (choć oczywiście stacjonarne zakupy spożywcze nadal sprawiają mi dużą frajdę :)) W związku z tym, iż lubię testować różne nowe produkty, przy wyborze odpowiedniego sklepu internetowego kierowałam się przede wszystkim jego szerokim asortymentem. Zależało mi na tym, aby za jednym zamachem móc zrobić zakupy dla siebie (czyli sklep musi
mieć duży wybór produkt ów bezglutenow ych oraz różne nowości s p ożywcze) a także dla
bliskich, którzy odżywiają się bardziej tradycyjnie. Poza tym dobrze, gdy owy sklep posiada przyjazną i intuicyjną stronę internetową, która ułatwia poszukiwanie produktów i zrobienie zakupów :) Ważna jest także cena, rabaty, zniżki oraz czas dostawy . Przejrzałam wiele sklepów, a ostatecznie padło na supermarket internetowy FRISCO . Znalaz łam tam wszystkie produkty, które używam w swojej kuchni, także
mogę Wam go polecić :) Natomiast jeśli chodzi o ż ywność świeżą typu: warzywa,
owoce,
jajka, czy
mięso, to przeważnie wybieram lokalne targi, gdzie można dostać żywność p rosto od producenta. W Krk,
mogę polecić Wam słynny Targ
Pietruszkowy :) A Wy gdzie najczęściej robicie zakupy ? Macie swoje ulubione sklepy internetowe? Co jest dla Was najważniejsze przy wyborze sklepu? :)przepis na 15
trufli
woreczek
kaszy jaglanej30g odżywki
białkowej o smaku
kokosowy młyżka lucumy sproszkowanej (ja swoją kupiłam TUTAJ)100g
wiórków kokosowychłyżka
mleka kokosowegoKaszę jaglaną przel ej
wodą, a następnie przełóż do garnka z
wodą gotuj ok. 15 minut. W tym czasie do misy malaksera przełóż odżywkę
białkową, lucumę, wiórki oraz ugotowaną
kaszę jaglaną (ważne, aby
kasza była ciepła) i łyżkę
mleka. Całość dokładnie zmiksuj. Z gotowej masy formuj niewielkie kulk i, ułóż je na płaskim talerzu i wstaw na ok. 3h do lodówki. Po tym czasie
trufle będą gotowe do spożycia .Smacznego :)
