Wykonanie
Dekoracyjne
jajka kurczaki, pięknie się prezentują na
stole wielkanocnym i wywołują uśmiech na twarzy. Nafaszerowane pastą z
tuńczyka zasmakują nie jednej osobie. Polecam.

SKŁADNIKI :4-5
jajek ugotowanych na twardo170 g
tuńczyka w sosie własnym firmy GRAAL1
marchew, ugotowana1 duża łyżka
majonezusól,
pieprz do smakukulki pierzu do dekoracji
sałata lodowa,
kiełki,
brokuł do dekoracjiPRZYGOTOWANIE :Ugotowane
jajka obieramy, ścinamy nożem górną część
białka, następnie wydrążamy
żółtka.
Żółtka przekładamy do miski z
przyprawami,
majonezem i
tuńczykiem. Ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita masa.Masą jajeczną napełniamy
białka, najlepiej szprycą.Z
marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki
kurczaków.Przykrywamy jajeczka górną częścią
białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki
kurczaków i oczy.Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy
kiełkami i podajemy. Smacznego.