Propozycja szybkiego posiłku w piątkowy lunch.Dobór wędzonej ryby na ciepło dowolny. Świetnie sprawdzi się rybamaślana bądź łosoś.Sok z cytryny idealnie zbalansuje smak dania.Składniki:2 filety dowolnej ryby wędzonej (u mnie jest to rzeczna ryba BASA, popularna w Wielkiej Brytanii)1 wiązka zielonych szparagów200 g mrożonego groszku2 szczypty soli morskiej2 szczypty pieprzu białego1 cytrynaWykonanie:Filety umieścić w naczyniu żaroodpornym (lekko posmarować oliwą), wstawić do pieca nagrzanego do 180°C, piec 15 minut. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, podsmażyć szparagi (około 5 minut), dorzucić groszek (wcześniej odmrożony i odsączony z wody), oprószyć solą i pieprzem, wycisnąć sok z połowy cytryny, lekko całość zamieszać i gotowe. Ułożyć na talerzach po jednym filecie razem ze szparagami i groszkiem. Danie podawać na ciepło, a jako dodatek ulubione pieczywo.Smacznego .