Wykonanie

Ciepła, chrupiąca grzanka, kawałki
awokado,
pomidora malinowego i
jajko w koszulce, w którym rozpływa się
żółtko. Połączenie tych składników d ostarcza niesamowit ej przyjemnoś ci z samego rana. Śniadanie "niebo w ustach", d o tego hodowana osobiście
rzeżucha. Oto przepis :-)Składniki:2 kawałki
kajzerki z wcześniejszego dniakilka kawałków
awokado skropionych
sokiem z limonkikawałki
pomidora malinowegoświeża
rzeżuchasólpłatki pieprzuocetoliwa extra verginewiejskie
jajoPrzygotowanie:Na patelni ceramicznej rozgrzewamy trochę
oliwy i układamy kawałki
pieczywa, pieczemy do zrumienienia na złoty kolor. W
między czasie gotujemy
wodę z dodatkiem 1 łyżki
octu na ok. 500 ml
wody.
Jajko ostrożnie myjemy, wybijamy do małej miseczki. Gdy
woda w garnku mocno się zagotuje, energicznym ruchem wlewamy
jajko w sam "wirek" gotującej
wody, minimalnie zmniejszamy ogień. Delikatnie łyżką "pomagamy" owinąć się
białku na
żółtku, aby utworzyła się ładna kulka w stylu
mozarelli.Gotowe
jajo wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową, chwilkę odsączamy na małym talerzyku, a następnie układamy na ciepłej grzance z kawałkami
awokado i
pomidora. Posypujemy
rzeżuchą,
przyprawami.To co jutro jecie na śniadanie? ;-)Smacznego! :-)