Wykonanie
Omlet z
salami nie był strzałem w 10. Nie podszedł nam zupełnie i długo zastanawiałam się czy go tu wrzucać...
Doszłam jednak do wniosku, że nie każdy ma takie
kubki smakowe jak my i dla kogoś innego może to być super sprawa.Nie pamiętam u kogo go widziałam, więc nie piszę, by nie skłamać... ;)Potrzebujemy (2 porcje):- 4
jajka,- kilka plasterków
sera żółtego,- 50g
salami w plastrach,- 4 łyżki
mąki,- 0,5szkl
mleka,-
sól,-
pieprz,-
masło.
Ser i
salami pokroić w kostkę.
Jajko roztrzepać z
mlekiem, dodać
mąkę i dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Dodać
sól i
pieprz. Na patelni rozgrzać
masło i smażyć omlet dwustronnie do zarumienienia. Ostrożnie z przewracaniem... mi trochę nie wyszło ;)