Wykonanie
Uwielbiam stwierdzenie "upiekłam
wafla" ;)Więc i ja polecam Wam pyszny
wafel... pieczony w jakimś fachowym zakładzie, ale za to z masą domową!I nawet na Święta będzie idealny ;)

Składniki:3
wafle20 dag
herbatników10 dag
orzeszków solonych4
jajka20 dag
cukru20 dag
masłałyżka
kakaoPrzygotowanie:
Herbatniki i orzeszki zmielić lub użyć w celu rozdrobnienia moździerza;) I
męża, bo ktoś to musi skruszyć ;)W kąpieli
wodnej umieścić
jajka i
cukier - wszystko to gotować i jednocześnie ubijać, aż masa stanie się gęsta i jednolita... To chwilkę trwa, ale cóż. Ten smak jest tego wart!Masę jajeczną studzimy, nie podjadamy, chociaż jest pyszna.
Masło ucieramy na puch, dodając masę jajeczną. Dodajemy też pokruszone
herbatniki i ucieramy nadal. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej z nich dodajemy
kakao, a do drugiej
orzechy,Tera tylko przekładamy
wafel dwiema masami i gotowe!Mniam!!

