Wykonanie
Pudding z chia w nowej, zimowej odsłonie, z dodatkiem sezonowych
owoców - krwistoczerwonych
pomarańczy sycylijskich. Z dodatkiem
jogurtu naturalnego,
miodu (choć w zamian dałam
nektar z agawy). Pycha i zdrowo! Kiedy zobaczycie na straganie czerwone
pomarańcze, nie przechodźcie obok nich obojętnie ;-).Składniki na 2 porcje:pół szklanki
jogurtu naturalnegopół szklanki świeżo wyciśniętego soku z czerwonej (krwistej)
pomarańczy (2 sztuki)1/4 łyżeczki
wody z kwiatu
pomarańczy (opcjonalnie, poprawia smak)2 łyżki
miodu lub
nektaru z agawy1/4 szklanki nasion chia (u mnie białe)1 czerwona
pomarańcza dodatkowo, obrana i pokrojona w plasterki, do podaniaposiekane niesolone
pistacje, do podaniaW niedużej miseczce wymieszać
jogurt z
sokiem z
pomarańczy,
wodą z kwiatu
pomarańczy,
miodem. Dodać nasiona chia i wymieszać. Przykryć folią i odstawić na 8 - 24 godziny do lodówki.Po tym czasie rozdzielić pomiędzy 2 pucharki. Ozdobić cząstkami czerwonych
pomarańczy i posiekanymi
pistacjami. Podawać.Smacznego :-).

Źródło przepisu - bonappetit.com