Wykonanie
            
Rozpoczęłam sezon na 
kiełki. Dorzucam je więc do wszystkiego czego się da.Tutaj przykłady dań z 
kiełkami, a 3 dni temu zrobiłam omlet z ich dodatkiem i robię go już trzeci dzień, domyślacie się zapewne dlaczego:)Składniki na porcję:* 2-3 
jajka* 
kiełki rzodkiewki (u mnie) lub inne* łyżka startego dobrego 
sera* 
sól, 
pieprz, ew. ulubione 
przyprawy* 
masło do posmarowania patelniPierwszy omlet zrobiłam z 2 
jajek, kolejne z 3.Rozkłócone 
jajka wylałam na rozgrzaną i muśniętą 
masłem klarowanym patelnię. W końcowej fazie pieczenia przykryłam na chwilę pokrywką, a po jej zdjęciu posypałam omlet 
kiełkami i drobno 
startym serem.

Po zdjęciu z patelni zwinęłam w rulon i pocięłam na kawałki. Do tego surówka z 
kapusty kiszonej z 
marchewką i 
jabłkiem i miałam pyszne śniadanie:)


Kolejny omlet zrobiłam z 3 
jajek, dodałam szczyptę 
kurkumy i 
czosnku niedźwiedziego. Zjadłam z dodatkiem domowych 
ogórków i 
papryki.


"Jeżeli chcesz ocenić jakąś sprawę, nie podchodź do niej z gotową odpowiedzią"ks. Adam Boniecki