Wykonanie
![](/Data/Images/zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com\2016_slash_02_slash_omlet-posypany-kielkami-i-serem/l/-1438527122.JPG)
Rozpoczęłam sezon na
kiełki. Dorzucam je więc do wszystkiego czego się da.Tutaj przykłady dań z
kiełkami, a 3 dni temu zrobiłam omlet z ich dodatkiem i robię go już trzeci dzień, domyślacie się zapewne dlaczego:)Składniki na porcję:* 2-3
jajka*
kiełki rzodkiewki (u mnie) lub inne* łyżka startego dobrego
sera*
sól,
pieprz, ew. ulubione
przyprawy*
masło do posmarowania patelniPierwszy omlet zrobiłam z 2
jajek, kolejne z 3.Rozkłócone
jajka wylałam na rozgrzaną i muśniętą
masłem klarowanym patelnię. W końcowej fazie pieczenia przykryłam na chwilę pokrywką, a po jej zdjęciu posypałam omlet
kiełkami i drobno
startym serem.
![](/Data/Images/zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com\2016_slash_02_slash_omlet-posypany-kielkami-i-serem/l/1211511891.JPG)
Po zdjęciu z patelni zwinęłam w rulon i pocięłam na kawałki. Do tego surówka z
kapusty kiszonej z
marchewką i
jabłkiem i miałam pyszne śniadanie:)
![](/Data/Images/zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com\2016_slash_02_slash_omlet-posypany-kielkami-i-serem/l/1511411746.JPG)
![](/Data/Images/zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com\2016_slash_02_slash_omlet-posypany-kielkami-i-serem/l/1899271838.JPG)
Kolejny omlet zrobiłam z 3
jajek, dodałam szczyptę
kurkumy i
czosnku niedźwiedziego. Zjadłam z dodatkiem domowych
ogórków i
papryki.
![](/Data/Images/zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com\2016_slash_02_slash_omlet-posypany-kielkami-i-serem/l/2072300235.JPG)
![](/Data/Images/zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com\2016_slash_02_slash_omlet-posypany-kielkami-i-serem/l/1661383038.JPG)
"Jeżeli chcesz ocenić jakąś sprawę, nie podchodź do niej z gotową odpowiedzią"ks. Adam Boniecki