ßßß
tahini 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka mielonego kminu pół łyżeczki soli pół łyżeczki białego pieprzu Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować blenderem. Podawać jako pastę do kanapek. Sałatka owocowa z kiełkami 2Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu