ßßß

serniczek pomarańczowy podany z dżemem jabłkowym z rodzynkami i kremem kokosowo-ciasteczkowymorange cheesecake served with apple-raisins jam and coconut-cookie cream
Święta, święta... Ale zima wciąż trwa, a zima bezsprzecznie kojarzy się właśnie z takimi aromatami - pomarańczy, wanilii... Smakiem rodzynek, nieoczekiwanie - jabłek - i oczywiście samymi sernikami, które w gruncie rzeczy smakują równie dobrze cały rok.Proporcje można dwoić, troić, przemnażać... W zależności od ilości chętnych nań osób. Nie wątpię, e będzie ich wiele./1 kokilka/
- 150g twarożku trzykrotnie mielonego- 1 jajko- 1 łyżka budyniu waniliowego- 1/3 łyżeczki skórki pomarańczy- 1 łyżeczka syropu z agawy- 2 łyżki soku jabłkowego- 2 łyżki rodzynek- 1/3 łyżeczki ekstraktu z pomarańczy*- 1/4 laski waniliiTwarożek miksujemy z jajkiem, budyniem, syropem z agawy, sokiem pomarańczowym, ekstraktem z pomarańczy i ziarenkami wanilii. Dodajemy skórkę pomarańczy i rodzynki, mieszamy. Przekładamy do lekko natłuszczonej kokilki i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Podajemy ostudzone.*można zastąpić olejkiem pomarańczowym
kolor ŻÓŁTY