Wykonanie


serniczek
pomarańczowy podany z
dżemem jabłkowym z
rodzynkami i kremem
kokosowo-
ciasteczkowymorange cheesecake served with apple-raisins jam and coconut-cookie cream

Święta, święta... Ale zima wciąż trwa, a zima bezsprzecznie kojarzy się właśnie z takimi aromatami -
pomarańczy,
wanilii... Smakiem
rodzynek, nieoczekiwanie -
jabłek - i oczywiście samymi sernikami, które w gruncie rzeczy smakują równie dobrze cały rok.Proporcje można dwoić, troić, przemnażać... W zależności od ilości chętnych nań osób. Nie wątpię, e będzie ich wiele./1 kokilka/

- 150g
twarożku trzykrotnie mielonego- 1
jajko- 1 łyżka budyniu
waniliowego- 1/3 łyżeczki skórki
pomarańczy- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 2 łyżki
soku jabłkowego- 2 łyżki
rodzynek- 1/3 łyżeczki ekstraktu z
pomarańczy*- 1/4
laski waniliiTwarożek miksujemy z
jajkiem,
budyniem,
syropem z agawy,
sokiem pomarańczowym, ekstraktem z
pomarańczy i ziarenkami
wanilii. Dodajemy skórkę
pomarańczy i
rodzynki, mieszamy. Przekładamy do lekko natłuszczonej kokilki i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Podajemy ostudzone.*można zastąpić
olejkiem pomarańczowym
kolor ŻÓŁTY