ßßß
 
            
         Składniki:Botwina2 ogórki1 ogórek małosolny3-4 rzodkiewkiząbek czosnkukopereksóljogurt naturalny
Składniki:Botwina2 ogórki1 ogórek małosolny3-4 rzodkiewkiząbek czosnkukopereksóljogurt naturalny Przygotowanie:Botwinę umyjcie, pokrójcie i ugotujcie w niewielkiej ilości wody. Ogórki pokrójcie w kostkę, rzodkiewkę zetrzyjcie na tarce. Koperek drobno pokrójcie. Dodajcie wszystko do przestudzonej botwiny. Doprawcie solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Na koniec dodajcie jogurt naturalny (może też być kefir lub zsiadłe mleko). Chłodnik to wspaniały wynalazek!
Przygotowanie:Botwinę umyjcie, pokrójcie i ugotujcie w niewielkiej ilości wody. Ogórki pokrójcie w kostkę, rzodkiewkę zetrzyjcie na tarce. Koperek drobno pokrójcie. Dodajcie wszystko do przestudzonej botwiny. Doprawcie solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Na koniec dodajcie jogurt naturalny (może też być kefir lub zsiadłe mleko). Chłodnik to wspaniały wynalazek!