ßßß Cookit - przepis na PSYCHODIETKA

PSYCHODIETKA

nazwa

Wykonanie

JAGODY GOJI, te cudowne owoce to ponoć środek odżywczy wspierający zdrowie, mają ogromny potencjał i to tylko kwestia czasu, aż zrewolucjonizują dietetykę. Skąd one się wzięły? Jak to najczęściej bywa, używano ich w tradycyjnej chińskiej medycynie jako skuteczny środek leczniczy w przypadku stanów zapalnych i wszelakich chorób (nawet serca, wątroby, śledziony, płuc i nerek).
Lista korzystnych składników pokarmowych, minerałów i witamin nie ma końca.
Czy wspomniałam już, że są NISKOKALORYCZNE i wspomagają odchudzanie?
Jak smakują?
Nie mają bardzo intensywnego smaku. Odrobinę przypominają suszone kawałki jabłka.
Ile kosztują i gdzie można kupić?
Niestety, cena to jest ich spory minus...Ok. 20 zł\100g. Znajdziemy je w sklepie ze zdrową żywnością.
Przykładowo: Wapń (112mg/100g), Potas (1 . 13 mg/100g), Żelazo (9mg/100g), Cynk (2mg/100g), Witaminę C (148mg/100g).
LEKKI MAKARON z JAGODAMI GOJI i brzoskwinią
bardzo łatwe
czas: 7 minut
Wykonanie:
Makaron (u mnie orkiszowy) gotujemy tak, aby był lekko twardy. Po zdjęciu z ognia, płuczemy zimną wodą i studzimy. Układamy na talerzu. Jogurt mieszamy ze słodziłem i kładziemy na makaron. Owoce kroimy (mogą to być wasze ulubione, niekoniecznie brzoskwinia - kombinujcie), wrzucamy na to jagody goji.
Dlaczego taka prosta forma dania?
JAGODY GOJI smakują mi jedynie w najprostszej postaci - zmielone i zalane wrzątkiem, mają dla mnie smak nie do zaakceptowania.
Źródło:http://www.psychodietka.pl/2013/08/lekkie-sphagetti-z-jagodami-goji.html