Wykonanie
12 Sierpnia 2013 Gotowanie ze stylemZupa owocowa z
makaronem,
brzoskwiniami,
wiśniami oraz
mrożonymi truskawkami. Doskonale gasi pragnienie, jest smaczna, aromatyczna a jednocześnie lubiana przez dzieci. Idealna propozycja na letnie dni.
Owoce, które stosujemy do zupy powinny być dojrzałe, lecz niekoniecznie sezonowe, gdyż do jej wyrobu możemy stosować także mrożonki. Ja np. wykorzystałam swoje zapasy
truskawek.Zupa owocowa z
wiśniami i
brzoskwiniami
Składniki na 6 porcji:250 g
makaronu świderki300 g
wiśni350 g mrożonych
truskawek3
brzoskwinie1/2 szklanki
cukru1 1/2 litra
wodySposób przygotowania:Do zupy wybieramy
owoce dojrzałe, bowiem posiadają one najlepszy smak i aromat. Podczas gotowania musimy uważać, by
owoce się nie rozgotowały.
Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy na 8 części. Z
wiśni pozbywamy się pestek.Do garnka przekładamy
owoce łącznie z
mrożonymi truskawkami, zalewamy
wodą , słodzimy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie gotujemy całość około 10-15 minut. Odstawiamy na minimum 30 minut do połączenia się składników.
Makaron gotujemy al dente i łączymy z zupą.

