Wykonanie
01 Sierpnia 2013 Gotowanie ze stylemPyszna, krucha i orzeźwiająca surówka z
selera, z
rodzynkami,
orzechami włoskimi i
jabłkiem. Mam wrażenie, że
seler korzeniowy to warzywo często niedoceniane przez nas, jeżeli chodzi o spożycie na surowo. Jest wspaniałym dodatkiem do surówek i sałatek, choć przyznam szczerze, że najbardziej smakuje mi w połączeniu ze słodkimi dodatkami. Surówka z
selera doskonale komponuje się z daniami głównymi, szczególnie
mięsnymi, takimi jak zrazy,
bitki bądź kotlet devolay. Polecam!Surówka z
selera, z
rodzynkami i
orzechami włoskimiSkładniki na 4 porcje:1
seler korzeniowy80 g
rodzynek20 g posiekanych
orzechów włoskich2 łyżki stołowe
majonezu1/2 małego
jabłka1 pełna łyżka stołowa
jogurtu naturalnegoSposób przygotowania:
Jabłko oraz
seler obrać ze skórki. Następnie przepuścić przez maszynkę z końcówką do warzyw bądź zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.Dodać
rodzynki, posiekane
orzechy włoskie,
jogurt oraz
majonez i dokładnie wymieszać.