Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor p.jola1.5

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)1 podwójny marynowany płat
śledziowy1 płat marynowanej
papryki2 łyżki
rodzynek10 czarnych
oliwek1 łyżka
majonezu lub
jogurtu greckiegoSałatka śledziowa z
rodzynkami i
czarnymi oliwkami - sposób przygotowania: 65279; smaku marynaty dodać drobno posiekane
rodzynki.
Czarne oliwki pokroić w drobne paseczki. 1
oliwkę zostawić do dekoracji i kroimy ją w krążki. Wszystkie składniki wymieszać w metalowej misce, dodać 1 łyżkę
majonezu lub
jogurtu greckiego i dokładnie wymieszać.
Sałatkę przełożyć do 4 okrągłych małych naczyń, dokładnie uklepać w nich
sałatkę. Odwrócić naczynie i ustawić je na talerzu,
sałatka powinna sama opaść. Udekorować
sałatkę krążkami czarnych
oliwek.; Z podwójnego płata
śledziowego ściągnąć skórę i bardzo drobno go posiekać. W drobną kosteczkę pokroić również płat marynowanej
czerwonej papryki. Dla zrównoważenia kwaśnego&Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu