Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor p.jola1.5Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (21 głosów)1 podwójny marynowany płat śledziowy1 szt marynowanego ogórka1 mandarynkaczarny pieprz do smaku1 łyżeczka majonezu lub jogurtu greckiegosiekany koperekSałatka śledziowa z mandarynką i konserwowym ogórkiem - sposób przygotowania: 65279; smaku marynaty dodać miąższ i sok z 1 mandarynki. dodać troszkę świeżo pokrojonego koperku. Wszystkie składniki wymieszać w metalowej misce, dodać 1 łyżeczkę majonezu lub jogurtu greckiego, doprawić czarnym pieprzem i dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do miseczki i schłodzić.; Z podwójnego płata śledziowego ściągnąć skórę i bardzo drobno go posiekać. W drobną kosteczkę pokroić również ogórka konserwowego. Dla zrównoważenia kwaśnego&Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu