Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor p.jola1.5Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (75 głosów)1 podwójny marynowany płat śledziowy 1 ogórek konserwowy 2 papryczki 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka suszonej żurawinykoperek 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu greckiego.Kolorowa sałatka śledziowa z suszoną żurawiną - sposób przygotowania: 65279;; 65279;. Wszystkie składniki wsypać do metalowej miski, dodać 1 łyżeczkę majonezu lub jogurtu greckiego i dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do małych okrągłych naczyń, ja użyłam takich od sufletów i dokładnie uklepać w nich sałatkę. Odwrócić naczynia i ustawić je na talerzach, sałatka powinna sama opaść. Udekorować sałatkęsuszoną żurawiną i świeżym koperkiem. &; Z podwójnego płata śledziowego ściągnąć skórę i bardzo drobno go posiekać. W drobną kosteczkę pokroić również ogórka konserwowego i połówkę czerwonej cebuli. Dla zrównoważenia kwaśnego smaku dodać słodką, suszoną żurawinę . Żurawinę i marynowane papryczki pokroić w drobne paseczki. Świeży koperek niezbyt drobno pokroić&Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu