Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor migotka69Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia chińskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Kolorowy ryż - składniki:szklanka ryżuodrobina solikurkuma - opakowanieburak - 1 sztukakoncentrat pomidorowy - słoiczekszpinak - małe opakowanieKolorowy ryż - sposób przygotowania: Do gotującego się ryżu dodajemy: by uzyskać kolor czerwony - burak (wystarczy kawałek im więcej tym ciemniejszy odcień i większy posmak lub do już ugotowanego ryżu dodajemy koncentrat pomidorowy zielony - szpinak drobniutko posiekany - także zostawia posmak od żółtego po pomarańczowy - kurkumaKolorowy Ryż Na 4 osoby. Czas przygotowania 25 min. Czas gotowania 20-30 min. 300 g ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła szczypta szafranu pół łyżeczki nasion kolendry 2 łyżki orzechów piniowych skórka starta z połowy pomarańczy 2 łyżki orzechów pistacjowych ziarna z 1 granatuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu