Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor moniczka_woCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)1 kg mielonego mięsa8 cebul1 kg pieczarek6 surowych papryk bądź 2 słoiki konserwowej8 ogórków konserwowych2 kostki rosołowe (rozpuszczone w 1/2L wody)1 słoik gotowego sosu bolońskiego lub sos z torebkiBigos po cygańsku - sposób przygotowania: Cebulę pokroić w talarki - podsmażyć, pieczarki pokroić na kawałki - podsmażyć. Z mięsa mielonego usmażyć malutkie kotleciki. Pokroić ogórki, paprykę. Wszystkie składniki włożyć do garnka zalać sosem i bulionem z kostek rosołowych, chwilę dusić, można też dolać troszkę zalewy od papryki (około pół szklanki). Doprawić solą, pieprzem, można dodać 2 liście laurowe. Smacznego!Idealny na święta bigos staropolski. Z jabłkami duszonymi w czerwonym winiePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu