ßßß Cookit - przepis na Bigos po cygańsku

Bigos po cygańsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor moniczka_wo
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
1 kg mielonego mięsa
8 cebul
1 kg pieczarek
6 surowych papryk bądź 2 słoiki konserwowej
8 ogórków konserwowych
2 kostki rosołowe (rozpuszczone w 1/2L wody)
1 słoik gotowego sosu bolońskiego lub sos z torebki
Bigos po cygańsku - sposób przygotowania: Cebulę pokroić w talarki - podsmażyć, pieczarki pokroić na kawałki - podsmażyć. Z mięsa mielonego usmażyć malutkie kotleciki. Pokroić ogórki, paprykę. Wszystkie składniki włożyć do garnka zalać sosem i bulionem z kostek rosołowych, chwilę dusić, można też dolać troszkę zalewy od papryki (około pół szklanki). Doprawić solą, pieprzem, można dodać 2 liście laurowe. Smacznego!
Idealny na święta bigos staropolski. Z jabłkami duszonymi w czerwonym winie
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18636415/bigos po cygansku/p