ßßß
Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 g cukru trzcinowego100 ml kwaśnej 12% śmietanygarść solonych pistacji6 suszonych fig6 kulek lodów waniliowychLody z karmelem i pistacjami - sposób przygotowania: Podgrzewamy w rondelku cukier z 2 łyżkami wody. Kiedy powstanie karmel, wlewamy śmietanę, mieszamy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Pistacje obieramy z łupin i grubo siekamy, figi kroimy w paseczki. Lody podajemy polane sosem karmelowym i posypane pistacjami oraz figami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu