Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 g
cukru trzcinowego100 ml kwaśnej 12%
śmietanygarść solonych
pistacji6 suszonych fig6 kulek
lodów waniliowychLody z karmelem i
pistacjami - sposób przygotowania: Podgrzewamy w rondelku
cukier z 2 łyżkami
wody. Kiedy powstanie karmel, wlewamy
śmietanę, mieszamy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia.
Pistacje obieramy z łupin i grubo siekamy,
figi kroimy w paseczki.
Lody podajemy polane
sosem karmelowym i posypane
pistacjami oraz
figami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu