ßßß Cookit - przepis na Hiszpańskie krewetki w boczku

Hiszpańskie krewetki w boczku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia hiszpańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
12 surowych krewek jumbo
6 plastrów bekonu
3 ząbki posiekanego czosnku
3 posiekane szalotki
kawałek imbiru długości 3 cm starty na tarce
100 ml sosu chilli słodko-ostrego
Hiszpańskie krewetki w boczku - sposób przygotowania: Krewetki obieramy z pancerzyków, szybko przelewamy wrzątkiem i studzimy. Starannie mieszamy wszystkie składniki marynaty. Marynujemy krewetki przez ok. 2 godz. Przekrawamy plastry bekonu wzdłuż na pół, nie docinając do końca (powinny powstać długie paski) i owijamy nimi krewetki, a następnie przekłuwamy całość wykałaczką. Krewetki grillujemy, aż bekon stanie się lekko chrupiący na brzegach.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174603538/hiszpanskie krewetki w boczku/p