Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn KuchniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)12 surowych
krewek jumbo6 plastrów
bekonu3 ząbki posiekanego
czosnku3 posiekane
szalotkikawałek
imbiru długości 3 cm starty na tarce100 ml sosu
chilli słodko-
ostregoHiszpańskie
krewetki w
boczku - sposób przygotowania:
Krewetki obieramy z pancerzyków, szybko przelewamy wrzątkiem i studzimy. Starannie mieszamy wszystkie składniki marynaty. Marynujemy
krewetki przez ok. 2 godz. Przekrawamy plastry
bekonu wzdłuż na pół, nie docinając do końca (powinny powstać długie paski) i owijamy nimi
krewetki, a następnie przekłuwamy całość wykałaczką.
Krewetki grillujemy, aż
bekon stanie się lekko chrupiący na brzegach.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu