ßßß
 
            
         Fot: Jacek MarczewskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska
Fot: Jacek MarczewskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)musztarda kremskaser bursztynszynka parmeńskajajkaTosty z chleba flisackiego na zakwasie - sposób przygotowania: Kromki chleba smarujemy masłem, grillujemy z jednej strony, odwracamy. Przypieczoną stronę jeszcze raz smarujemy masłem, potem musztardą kremską, kładziemy plastry sera bursztyn i szynki parmeńskiej lub innej długodojrzewającej. Przykrywamy świeżymi kromkami i grillujemy, aż chleb się zrumieni, a ser rozpuści. Smażymy jajka sadzone. Posypujemy kanapki ulubionymi ziołami, przykrywamy jajkiem sadzonym. Oczywiście jeśli nie macie chleba flisackiego pod ręką, nie przejmujcie się - może być zwykły razowy. Zamiast szynki możecie użyć anchois lub wędzonych sardynek z puszki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)musztarda kremskaser bursztynszynka parmeńskajajkaTosty z chleba flisackiego na zakwasie - sposób przygotowania: Kromki chleba smarujemy masłem, grillujemy z jednej strony, odwracamy. Przypieczoną stronę jeszcze raz smarujemy masłem, potem musztardą kremską, kładziemy plastry sera bursztyn i szynki parmeńskiej lub innej długodojrzewającej. Przykrywamy świeżymi kromkami i grillujemy, aż chleb się zrumieni, a ser rozpuści. Smażymy jajka sadzone. Posypujemy kanapki ulubionymi ziołami, przykrywamy jajkiem sadzonym. Oczywiście jeśli nie macie chleba flisackiego pod ręką, nie przejmujcie się - może być zwykły razowy. Zamiast szynki możecie użyć anchois lub wędzonych sardynek z puszki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu