ßßß
Fot. Jakub PajewskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tortille cynamonowe - składniki:6 łyżek miałkiego cukru1 łyżka mielonego cynamonuolej do głębokiego smażeniapszenne tortillesyrop z granatówTortille cynamonowe - sposób przygotowania: Mieszamy cukier z cynamonem. Rozgrzewamy olej i smażymy tortille (mogą być "wczorajsze"), aż będą złociste i chrupiące. Osuszamy na papierze i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Otrzepujemy z nadmiaru cukru, podajemy na zimno z owocami, ewentualnie polane syropem z granatów.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu