Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka Kręglicka
Fot. Jakub PajewskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tortille
cynamonowe - składniki:6 łyżek miałkiego
cukru1 łyżka mielonego
cynamonuolej do głębokiego smażeniapszenne tortille
syrop z
granatówTortille
cynamonowe - sposób przygotowania: Mieszamy
cukier z
cynamonem. Rozgrzewamy
olej i smażymy tortille (mogą być "wczorajsze"), aż będą złociste i chrupiące. Osuszamy na papierze i obficie posypujemy
cukrem cynamonowym. Otrzepujemy z nadmiaru
cukru, podajemy na zimno z
owocami, ewentualnie polane
syropem z
granatów.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu