ßßß Cookit - przepis na Mini hot dogi

Mini hot dogi

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda Duklas
Fot. Krzysztof Duklas / AG
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia USA
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 1/4 szklanki wody
1 1/2 kostki masła
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka mąki
5 jaj
2 szklanki utartego żółtego sera typu Cheddar
40 frankfurterek koktajlowych
musztarda
keczup
plastikowa torebka
Mini hot dogi - sposób przygotowania: Wodę, masło i sól doprowadzamy do wrzenia na patelni. Dodajemy mąkę i gotujemy przez chwilę, mieszając, aż masa zacznie odchodzić od brzegów patelni (ok. 2 min). Przekładamy masę do miski i studzimy. Dodajemy jajka po jednym, ubijając mikserem. Do gładkiej masy dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z torebki odcinamy róg, tak aby powstał otwór o średnicy 2,5 cm. Nakładamy łyżką porcję ciasta do torebki. Dwa kawałki papieru do pieczenia smarujemy masłem. Na każdy wyciskamy 20 pasków ciasta długości 5 cm. Pieczemy 30 min w 180°C. Wyłączamy piekarnik. W gotowych bułeczkach robimy nacięcie długości 4 cm i wstawiamy do ciepłego piekarnika na ok. 10 min. W tym czasie na grillu lub patelni opiekamy frankfurterki na złoty kolor (ok. 5 min). Wyjmujemy z piekarnika bułeczki i wkładamy do środka frankfurterki. Podajemy z keczupem lub musztardą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601047/mini hot dogi/p