ßßß Cookit - przepis na Minisandwicze z serem, szynką i gorczycą

Minisandwicze z serem, szynką i gorczycą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Lekko czerstwy podłużny bochenek chleba
słoiczek musztardy z ziarnkami gorczycy
10 dag szynki miodowej
10 dag sera tylżyckiego w cienkich plastrach
łyżka zmielonej gorczycy
5 dag masła
2 łyżki oliwy
Minisandwicze z serem, szynką i gorczycą - sposób przygotowania: Chleb pokroić wzdłuż na parzystą liczbę cienkich kromek, posmarować je musztardą. Na połowie kromek ułożyć plasterki szynki i sera, posypać je mieloną gorczycą i przykryć pozostałymi kromkami. Okrągłymi foremkami o średnicy ok. 5 cm wyciąć z każdej kanapki krążki. Następnie partiami zrumienić je z obu stron na rozgrzanym na dużej patelni maśle wymieszanym z oliwą. Podawać na gorąco. Jako dodatek pasują warzywa i owoce z marynaty.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/164275714/minisandwicze z serem szynka i gorczyca/p