ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Lekko czerstwy podłużny bochenek chlebasłoiczek musztardy z ziarnkami gorczycy10 dag szynki miodowej10 dag sera tylżyckiego w cienkich plastrachłyżka zmielonej gorczycy5 dag masła2 łyżki oliwyMinisandwicze z serem, szynką i gorczycą - sposób przygotowania: Chleb pokroić wzdłuż na parzystą liczbę cienkich kromek, posmarować je musztardą. Na połowie kromek ułożyć plasterki szynki i sera, posypać je mieloną gorczycą i przykryć pozostałymi kromkami. Okrągłymi foremkami o średnicy ok. 5 cm wyciąć z każdej kanapki krążki. Następnie partiami zrumienić je z obu stron na rozgrzanym na dużej patelni maśle wymieszanym z oliwą. Podawać na gorąco. Jako dodatek pasują warzywa i owoce z marynaty.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu